Cum aleg un parfum de dama?

Cum aleg un parfum de dama?

Femeile care au nevoie sa aleaga o noua rochie de ocazie de exemplu sau o rochie de gala, pot gasi informatii de diferite site-uri locale sau chiar pe site-uri internationale, pentru a se inspira.

Pentru alegerea unui parfum de dama insa, cu siguranta exista mai putine informatii, de aceea este recomandat sa cititi pana la final acest articol. Chiar daca pare o misiune simpla aceea de a alege un parfum de dama, cu siguranta lucrurile sunt diferite, pentru ca exista mai multi factori care trebuie luati in considerare pentru a face cea mai buna alegere.

  1. Tine cont de timpul de afara

Cand iti indrepti atentia spre diferite modele de rochii de dama, cu siguranta tii cont de timpul de afara. Pe timpul sezonului rece de exemplu, porti rochii din catifea, in timp ce pe timpul sezonului cald, rochiile din matase sau sifon reprezinta alegerea ideala.

Ei bine, si in ceea ce priveste alegerea unui parfum de femei conteaza foarte mult timpul de afara. De exemplu, in sezonul rece, de preferat sunt acele parfumuri puternice. Poti alege parfumuri cu arome lemnoase, parfumuri dulci, parfumuri condimentate cu ciocolata, cafea sau scortisoara.

In timpul sezonului cald insa, aceste arome sunt foarte puternice, chiar sufocante pentru cei din jur. Exista insa si parfumuri care pot fi aplicate pe tot decursul anulu, cum ar fi de exemplu Coco Eau de Parfum, Boss The Scent, Journey Woman, Miss Dior Absolutely Blooming, iar acestea sunt doar cateva exemple.

  1. Nu uita de perioada zilei

De exemplu, dimineata si pe timpul zilei poti alege sa folosesti un parfum care are aroma usoara, cum ar fi parfumuri cu arome florale, parfumuri cu aroma de citrice, deodorante si apa de toaleta. In schimb, seara pot fi folosite acele parfumuri de dama care au aromele mai puternice.

  1. Parfum pentru expozitii, teatru si cinema

Unele norme “nescrise” in ceea ce priveste aceste evenimente, mentioneaza ideale sunt parfumurile cu arome rafinate. Nu sunt potrivite parfumurile intense sau sufocante.

De exemplu, pentru evenimentele care se desfasoara in locuri publice, cum ar fi expozitiile sau teatrul, parfumurile clasice precum Miss Dior, Chanel Nr. 5 sau Guerlain Shalimar reprezinta alegeri foarte inspirate. Doar 1-2 picaturi sunt suficiente.

  1. Arome pentru receptii sau cine festive

Cand vine vorba despre asemenea evenimente, trebuie facuta precizarea ca pentru a nu-i deranja pe ceilalti participanti, nu se recomanda parfumurile cu arome stridente si sofisticate.

De-asemenea, pentru astfel de evenimente nici parfumurile cu arome condimentate sau dulcegi nu sunt recomandate. Poti alege sa folosesti in schinb parfumuri precum Amber Musj, Aerin, Jo Malone, Dans tes Dras, Orris & Sandalwood, My Burberry Festive.

  1. Pentru sedintele de lucru sau conferinte

Sedintele de lucru sau conferintele se desfasoara de obicei in incaperi mici. Acolo se aduna multe persoane, deci doar imagineaza-ti ce se intampla daca fiecare persoana de la sedinta sa foloseasca un parfum cu note puternice. Raspunsul este unul simplu de toto: s-ar crea un miros insuportabil.

De aceea, este indicat sa folosesti parfumuri de dama cu arome neutre, cum ar fi parfumul Clean, Elizahet Arden, Green Tea sau Molecule 1 de la Escentric Molecules. Este important de mentionat ca si aceste parfumuri usoare, necesita aplicare moderata.

Asadar, parfumul este cel care spune multe despre personalitatea ta. Aroma acestuia ajuta oamenii sa-si creeze o parere despre tine. De aceea, este important sa alegi cu atentie parfumul, acesta fiind cartea ta de vizita.