Ce avantaje majore are folia de tip agrotextil?

Ce avantaje majore are folia de tip agrotextil?

Folia din material agrotextil le este foarte cunoscuta tuturor persoanelor care au ca ocupatie de baza agricultura. Chiar si cei care sunt pasionati de agricultura dar au alta ocupatie de baza stiu ce este aceasta folie agrotextil, ce avantaje are si mai ales, de ce este folosita.

Pentru toti ceilalti care nu au prea mare legatura cu agricultura, aceasta folie s-ar putea sa reprezinte o necunoscuta. Vom afla in continuare ce rol are aceasta, dar si care sunt avantajele sale cele mai importante.

Asadar, folia agrotextila este de fapt o plasa permeabila. Aceasta este tesura din fasii de folie (rafie). Este pigmentata si stabilizata impotriva razelor UV ale soarelui. O astfel de plasa este folosita cu precadere in domeniul agriculturii dar si in alte domenii.

Utilizari ale foliei din agrotextil

Dupa cum am mentionat in paragraful anterior, o astfel de folie agrotextil este folosita de catre agricultori. De exemplu, se poate folosi la suprafata sau ingropata in pamant pentru mulcire.

Folia din material agrotextil se poate folosi in solarii si sere, pentru mulcirea randurilor. Este posibila utilizarea sa si in plantatiile pomicole sau in plantatiile viticole.

Se poate folosi o astfel de folie la plantele floricole, dar si la plantele pepiniere floricole ca mulcire permanenta. Chiar si pentru plantatiile de fructe de padure este utila folia agrotextila, indiferent de ce se cultiva. Se poate folosi si pentru culturile de capsuni, si pentru culturile de zmeura sau afine. O astfel de folie este ideala pentru mulcirea solului.

Foarte important este de mentionat faptul ca exista si alte domenii de utilizare ale foliei din material agrotextil. De exemplu, exista situatii in care se aceasta este folosita in vederea amenajarii spatiilor verzi.

Exista si utilizari industriale diferite ale acestui tip de folie. Se poate folosi printre altele chiar si ca materie prima pentru confectionarea diverselor ambalaje.

Dupa cum se poate vedea, cand vine vorba despre domeniile de utilizare ale foliei agrotextile, exista multe lucruri de povestit. La fel stau lucrurile si cand vine vorba despre avantajele acesteia.

Avantajele foliei agrotextile

Cand vine vorba despre folia agrotextil, mentionam in primul rand ca exista multe avantaje asociate cu aceasta. De exemplu, un prim avantaj consta in faptul ca acest tip de folie poate sa creasca temperatura in sol inca de la primele faze de vegetatie.

Agricultorii care folosesc folia agrotextila se bucura de reducerea cheltuielilor privind combaterea buruienilor. In plus, aceasta folie este foarte utila si datorita faptului ca reduce in mod evident evaporarea apei din sol.

Este de asemenea eficienta si pentru aprovizionarea radacinilor cu oxigen. Ba chiar mai mult, datorita utilizarii sale, culturile de legume, fructe si flori vor fi pastrate curate. Acest lucru este posibil deoarece este evitat contactul acestora cu solul.

Folia de tip agrotextil are in componenta aditivi speciali. Acestia sunt deosebit de utili dat fiind faptul ca ii maresc foliei elasticitatea. Din acest motiv, este mult mai greu ca aceasta sa se rupa in comparatie cu diverse alte tipuri de folie.

Nu in ultimul rand, mentionam ca aceasta folie este confectionata din material de calitate superioara. Tocmai de aceea poate mari si precacitatea culturilor timpurii cu 4 – 10 zile.

Asadar, cand vine vorba despre folia agrotextila, trebuie sa retineti ca poate fi folosita in diverse aplicatii. Are de asemenea si foarte multe avantaje semnificative.