Cum alegi samponul in functie par?

Cum alegi samponul in functie par?

Femeile si-au pretuit podoaba capilara inca din cele mai vechi timpuri, astfel ca pentru a se bucura de un par frumos si sanatos (care este un simbol al feminitatii lor), au reusit sa transforme ingrijirea parului intr-un adevarat ritual strict.

Inca din cele mai vechi timpuri asadar, femeile foloseau tot felul de ingrediente naturale, pentru a le oferi un par stralucitor si sanatos. In zilele noastre, samponul este un produs de baza in ceea ce priveste ingrijirea parului.

Doamnele si domnisoarele din zilele noastre au posibilitatea de a-si alege diferite produse de ingrijire a parului, de la sampon si balsam, si pana la produsele de styling pentru a oferi parului protectie. Cu toate acestea insa, cel mai important produs pentru par este samponul.

Tipurile principale de par

Unul dintre cele mai importante criterii in functie de care se alege samponul de par, este fara doar si poate tipul de par. Exista de exemplu femei care au parul normal, iar despre acest tip de par se spune ca este cel mai norocos, pentru ca nu are sebuum in exces, si nici nu este uscat. Acest tip de par poate fi coafat cu usurinta, straluceste si mereu este plin de vitalitate si sanatate.

Exista femei care au parul gras. Acesta este predispus la aparitia matretii si are nevoie de spalare frecventa. Parul gras iese in evidenta datorita unei secretii excesive de sebum.

Unele femei au in schimb parul uscat. Acesta este lipsit de volum, nu are stralucire si rezistenta, nu este flexibil si se electrizeaza usor. Acesta este un tip de par aspru la atingere, si poate fi afectat de alegerea unor produse nepotrivite de coafat, poate fi afectat de spalarile dese sau de conditii meteo nefavorabile.

Alte femei au parul subtire, care desi isi pastreaza aspectul sanatos, nu are nici volum si nici vitalitate. Acest par poate fi aranjat usor dar coafura nu rezista mult timp. De multe ori, apar varfurile despicate la acest tip de par.

Nu in ultimul rand, exista femei care au parul deteriorat. Acesta este lipsit de vitalitate si tern, si a ajuns in aceasta situatie datorita vopselelor de par aplicate prea des, datorita vopselelor nepotrivite, alimentatiei nesanatoase si datorita aparatelor de styling.

Cum se alege samponul in functie de tipul parului?

Alegerea samponului se face cu siguranta tinand cont printre altele, si de tipul parului. Pentru femeile cu par normal, in mod evident, nu ar trebui sa existe restrictii. Trebuie insa ca restul produselor pentru par folosite (balsam, masca de par sau uleiuri), sa contina ingrediente naturale, care sa hidrateze parul si sa ajute la pastrarea stralucirii.

Parul gras in schimb, are nevoie de ingrediene active pentru curatarea scalpului. Cu siguranta, un sampon cu extract de urzica ar fi mai mult decat ideal pentru acele femei care au parul gras.

In ceea ce priveste femeile cu parul uscat, acestea au nevoie de o hidratare intensa. De aceea, samponul ideal pentru ele trebuie sa contina ulei de cocos, ulei de argan, ulei de masline, panthenol, iar exemplele pot continua.

Pentru parul subtire, sampoanele ideale sunt cele care ofera volum si stralucire. Samponurile care contin uleiuri de jojoba sau de cocos, sunt ideale pentru ca repara firele deteriorate si le ofera stralucirea.

Pentru femeile cu par deterioat, este necesar ca firele de par sa se regenereze, si sa fie hidratat corect.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *