Care este lungimea ideala pentru rochia ta?

Care este lungimea ideala pentru rochia ta?

Rochia este cea mai importanta piesa de vestimentatie care se regaseste in garderoba unei femei. Indiferent ca sunt invitate la o nunta, la un botez, la o petrecere cu colegii de la birou sa la diferite alte ocazii, femeile poarta rochii.

Rochiile sunt piesele de vestimentatie care pot sa scoata cel mai bine in evidenta feminitatea, eleganta si farmecul personal ale doamnelor si domnisoarelor, deci nu mai trebuie sa va mirati de ce femeile prefera sa poarte asemenea articole de vestimentatie feminine.

Cand vine vorba despre alegerea rochiei, femeile pun pret mai intai de toate pe forma corpului, asa ca isi aleg o rochie tinand cont de acest aspect. Apoi, tin cont de calitatea materialelor din care sunt confectionate acestea.

Totodata, femeile tin cont atunci cand se afla in cautarea unei rochii elegante, si de culoarea acesteia, pentru ca exista femei care sunt avantajate de unele culori si dezavantajate de alte culori.

Un aspect de multe ori neglijat de catre femei atunci cand isi cauta rochia, este lungimea acesteia, iar in continuare fespre acest subiect vom discuta.

Rochie micro

Rochiile micro sunt potrivite pentru a fi purtate in club. Aceste rochii nu au lungimea necesara pentru a fi potrivite la birou, sau la intalniri formale. In cazul in care intentionezi sa te intalnesti cu parintii iubitului tau pentru prima data, cu siguranta nu trebuie sa porti o rochie micro.

Rochie mini

In cazul in care esti mica de statura, si nu ai nici macar 1.56 m, atunci cu siguranta rochia ta ar fi indicat sa masoare in jur de 81 de centimetri lungime. Daca ai undeva intre 1.60 si 1.73 m, atunci iti poti indrepta atentia spre o rochie care are in jur de 86 de centimetri lungime.

Ai peste 1.75 m inaltime? In aceste conditii trebuie sa alegi o rochie de 94 de centimetri, la petreceri, la zile de nastere sau la diferite evenimente si ocazii speciale.

Rochia mini este putin mai lunga in comparatie cu rochia micro, deci poate fi purtata chiar si la iesirile cu prietenii, mai ales daca te orientezi spre un model plisat sau in clos in partea de jos.

Poti sa asortezi o astfel de rochie alaturi de o pereche de pantofi cu toc. Si cu pantofii cu talpa joasa pe care ii ai in garderoba, se potriveste o asemenea rochie, atat pe timpul serii cat si pe timpul zilei.

Aceasta este rochia cea mai versatila care exista intr-o garderoba feminina, si este piesa vestimentara care te poate scoate din impas.

Rochie pana la genunchi

O rochie pana la genunchi pentru tine in cazul in care ai undeva la 1.56 m inaltime, ar trebui sa masoare minim 89 de centimetri. Intre 1.60 m si 1.73 m, de preferat ar fi sa iti indrepti atentia spre o rochie care sa aiba in jur de 94 de centimetri.

Pentru femeile care au insa peste 1.75 m inaltime, de preferat ar fi o rochie care are 102 de centimetri. O asemenea rochie poate fi purtata in diferite ocazii precum la birou, la intalnirile formale sau chiar si la petrecerile cocktail,

Rochii sub genunchi

Daca esti mica de statura si ai mai putin de 1.56 m, aleget-ti o rochie care sa nu depaseasca 94 de centimetri lungime. Pentru inaltimea de 1.60 m – 1.73 m, de preferat sunt rochiile care au 102 de centimetri lungime. Pentru o inaltime mai mare de 1.74m de preferat ar fi ca lungimea rochiei sa fie de 109 de centimetri.

Rochie lunga

Cand cauti rochie lunga, aceasta ar trebui sa aiba lungimea mai mare de 142 de centimetri daca iti doresti o asemenea rochie. Daca ai intre 1.60 m si 1.73 m, alege-ti o rochie care are 147 de centimetri lungime.

Pentru o inaltime de mai bine de 1.75 m, de preferat este rochia lunga care are 155 de centimetri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *